Fortuna v akcií a víkendové dobrodružstvo v Kaspiane

30.10.2012 20:16

Zima nám už značne klope na dvere, fujavica za rohom a Fortuňáci víkendujú opäť na vzdelávacom školení . Druhá a zároveň posledná  časť školenia, ktoré pre nás pripravil Peťo Kulifaj spoločne s pracovníkmi Kaspianu Maťom a Zuzkou je úspešne za nami. Pozrime sa spoločne, čím všetkým sme si prešli a ako sme sa pri tom  vzdelávali, zabávali, spoznávali a prekonávali samých seba.

Trojdňový školiaci maratón si nenechalo ujsť  11 dobrovoľníkov dúbravskej Fun klub Fortuny a centra Mak, ktorí reprezentovali Trnavu a to všetko bolo pod záštitou našej domovskej organizácie Úsmev ako dar, bez ktorej by sme sa nemohli stať múdrymi, vzdelanými  a inšpirovanými.

Čo sa dialo za dverami Kaspianu?

Práca s deťmi a mládežou v našom centre nie je jednoduchá, o čom sme sa presvedčili aj počas tohto víkendu, ktorý sa niesol v duchu „role play“, keď sa z nás na niekoľko hodín mohli stať herci a herečky a vyskúšať si to vžiť sa do úlohy dieťaťa a pracovníka, prebrať na seba rolu agresívneho, naštvaného „Jožka“ alebo byť záchrancom krízových situácií, vyriešiť rebéliu alebo pomôcť Zuzke s rozvodom rodičov.  Prešli sme si procesom od teórií k praxi, za čo vďačíme skvelej lektorke Zuzke, témami  „Ako vnímam princípy nízkoprahu", čo s pravidlami a už spomínané riešenia krízových situácií prostredníctvom rozhovorov, praktických poznámok a tak isto aj teórie, bez ktorej to nejde.  

Pozrite si preto fotogalériu zachytávajúcu  atmosféru, účastníkov, aktivitky a čo všetko sa nám podarilo za ten víkend odmakať.

Ďakujeme ešte raz všetkým dobrovoľníkom a lektorom  a plní myšlienok, vylepšení a motivácie hor sa to všetko teraz zužitkovať a premietnuť do reálu.

Autor: Lenka Lacová
Foto: Jaroslav Filo a Zuzana Spiessová

Fotogaléria

Diskusia

Neboli nájdené žiadne príspevky.